Skip to content
August 20, 2009 / rinta chos

Deja vu

Nacel Open Door 18 were leaving Indonesia today.Starting the most exciting and unforgettable journey, that crazy 10 months in the States. I’m undoubtly jealous, I wanna go with them, just carry that green passport again and have some fun with my Nacel buddies, free time for ourself, no parents, faraway from home.We’re on our own but we’re all in that together (quotes from Adelia).

Oh wait, I’m not gonna tell the story about how jealous I am.
I came to Soekarno Hatta today, not as alumni Nacel Open Door, but simply as Luna’s classmate. As a part of IPS 2010.Mari bercerita tentang Luna dari sudut pandang gue. I barely know her (Luna), just met her in my Re-Orientation on June. I hardly know any of IPS 2010 kids, because I left on July and the school just started for like 2 or 3 weeks. Btw, I met Luna and my first impression was she’s a very well-mannered girl and she looks like a smart little girl.I talked to her, tried to gather information about IPS 2010.Met her the 2nd time in Dunkin Donut (I guess, I kinda forget), casually asked about how’s the Pre-Orientation going and how’s the Nacel’s senior blah blah blah.When I finally came to school and I met her again, I asked about Nacel(again).I was curious about how’s the progress was going for her, it was exciting to hear the same thing happened to her (lagi lagi  perasaan persamaan teman senasib).

Gue merasa sangat SKSD sama Luna, maaf ya Luna. Well alasan gue SKSD adalah, I never really think of her as a new classmate or friend but more like the new member of Nacel Open Door family (anjing, gua lebay), tapi ye gimana ye, orang kalo menjalani hal yang sama tuh pasti ada kayak chemistry2nya gitu (bukan kayak chemistry yang lop lopan gitu -_-).Lagipula gue seneng bukan main ternyata IPS ada yang Nacel lagi taun ini.Hidup IPS dan Nacel!

Btw. I just want to say GOOD LUCK LUNA! Good luck juga buat Zarfan dan Dita. I really hope they’ll have a good experience (ya masa udah bayar disana mau sedih2, ya gak sih). I’m very eager to hear all the stories in the Re-Orientation next year! Insya Allah taun depan pas Re-Orientasi angkatan gue banyak yg dateng.See you soon #18!

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.’ We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There’s nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we’re liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

IPS 2010&Luna.

IPS 2010&Luna.

Day by day, I feel like I’m getting more drawn away by IPS 2010.I like them, as a class.It’s a really fun type of class, exactly what I need during my last year of high school. Because I tend to get stressed out, especially with all these pressures that surrounded me.However, I’m scared, if somehow I have way too much fun, then I’ll definitely forget that my priority goal is to study hard and get into the Law Faculty of University of Indonesia.(sebenernya mau HI, yaudah deh wallahualam, whatever will be, will be!)

 

Back to masalah keberangkatan si 18.
While writing this, I’m also chatting with one of my Nacel Buddies : Aliananda. Sedang mengingat ingat masa masa taun lalu, mulai dari keberangkatan tanggal 30 juli 2008 sampe dengan kepulangan tanggal 10 juni 2009.

Gue harus bersyukur pada Allah SWT karena hari keberangkatan gue adalah hari libur, dimana semua orang rata2 bisa nganter dan kakak kakak Nacel nya juga banyak.Anak IPS ada yang gadateng sih, tapi untungnya hari sebelomnya gue sempet ke sekolah jadi bs berdadah dadahan sm mereka.I honestly never saw such a crowds, anak2 8 ditambah dengan 7 orang laen yang pada beda2 sekolah dan temennya beda beda.Walaupun tampang gue begini tapi gue sebenernya kan melankolis2 tai gitulah, jadi gue nangis pas dikasi kado sm my girls, terus nangis lagi pas ketemu lidya, terus nangis lg pas dadah2an sm kakak2 gue. Terus begitu sampe didalem udah deh, lupa, terlalu asik dengan NOD 17..sampe dengan di Chicago.Bener2 berasa liburan, kita semua lupa kalo dalam waktu 3 hari kita akan pergi ke tempat masing2 dan well we’re on our own for the rest of 10 months. Setelah itu gue masih nangis lagi loh, ditinggal sm Xika dan Mya. Gue nangis sepanjang perjalanan ke Utah, I felt lost, helpless, and powerless.Kept muttering : holy shit, what the hell I’m doing in here?

10 bulan berlalu, dipenuhi dengan facebook yg mulai rame, jd bisa liat keadaan ips 09 dan 2009.. dengan thread head to head nya NOD 17 + our awesome chaperone, Kak Bona.Thread NOD17 yang sekarang sepi adalah salah satu hiburan gue selama gue di Amrik, tiap ada apa2 bahkan yg gak penting sekalipun, gue pasti cerita ke thread itu, terus gue bs mengetahui cerita2 anak NOD yang lain dr thread itu juga…hahaha such a sweet memories.

Ketemu lagi di Chicago tgl 10 Juni 2009, balik bareng bareng lagi, mulai dari O’Hare, Detroit, Narita, sampe akhirnya luntang lantung di Changi. Untung aje bareng2 hahaha. Oh gosh, I miss Nacel Open Door 17!

 ———————————————————————-———————————————————————————————————————

Uwes ah mengenang memori2nya. Entar sedih lagi, kayak shit.
Btw hari ini gue nonton Orphan di PS, bareng sm Maudi dan Anggi. Tipe film serem Hollywood yang bukannya serem as in horror serem tapi lebih ke creepy and weird serem. Aktingnya Isabelle Fuhrman adalah oke dan tampangnya itu loh, shit banget..aneh aneh nyeremin, kayak anak setan. Ye lumayanlah buat ditonton, meskipun gampang ketebak alurnya.. Favorite quote gue adalah..

Kate Coleman: When grownups love each other very, very much… they want to show each other that love; they want to express it…
Esther: I know. They fuck.

SUMPAH GUA NGAKAK. Hahaahhahahahahaha.Membayangkan gue punya anak dan dia accidentally see me and my future husband are doing that kind of activity, lalu anak gue itu bilang dengan tampang anak2 : yeah I know, daddy f*ck mommy, you guys love to f*ck, right?

orphan-movie-poster-screening

5 Comments

Leave a Comment
  1. Nadya / Aug 21 2009 12:16 pm

    wah gada guenya gadateng😦 ayo rinta FHUI ya hehehe Amin

    • rintacos / Aug 21 2009 2:33 pm

      Hahaha iya, amin Nay amin!

  2. safira / Aug 21 2009 9:25 pm

    huaaaaaaaaaaaaaaa gue kangen masa2 itu masa2 memulai perjalanan……….. gapapalah skrg kita juga memulai perjalanan baru juga hwehwe

    • rintacos / Aug 21 2009 9:42 pm

      hahahahah iya pi. perjalanan baru yang setelah pulang ini justru yang palin sucks! hehe.

  3. nisa / Sep 14 2009 3:58 pm

    quote favorit ku di orphan:

    Ibunya (entah namanya siapa) : I’M NOT YOUR F*CKIN MOTHER!

    saat si esther minta selametin di danau di scene2 akhir. ghagahhahagha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: